Esélyegyenlőség

2022.03.25. 11:53

Jobb esélyeket teremtettek a fogyatékos gyermekeknek a Heves megyei iskolákban

Eszközöket, tudást és új módszereket kaptak a szakemberek a projekt keretében.

Sz. M. L.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

 – Az oktatási- és területi egyenlőtlenségek csökkentése, a méltányos oktatási feltételek megteremtése érdekében komoly és eredményes munka folyt az elmúlt négy évben – mondta péntek délelőtt a Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában tartott A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése az Egri Tankerületi Központ intézményeiben című projekt záró eseményén Ballagó Zoltán, az  Egri Tankerületi Központ igazgatója. Kiemelte, hatvan millió forintot fordíthattak eszközbeszerzésre, mellyel a speciális igényű, fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztését és ellátását emelhették magasabb színvonalra az érintett intézmények.

Darvas Attiláné Vincze Hajnalka a projekt szakmai vezetője, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa s elmondta, közel négy év alatt nem csak eszközökkel, de rengeteg tudással is gyarapodott a négy résztvevő intézmény. Ezek a megyei szakszolgálat, az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium, a hevesi Benedek Elek Általános Iskola illetve az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Speciális tanfolyamokat végeztek el a munkatársak, szülősegítő programokat is szerveztek a társadalmi elfogadás támogatására. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában