Beruházás

2022.03.12. 10:19

Látványos lesz idén a fejlődés Tarnazsadányban

– A település robbanásszerű fejlődésen megy át – jelentette ki a Heol kérdésére Koczka Ferenc polgármester.

M. H.

Koczka Ferenc, a helység polgármestere Fotó:

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A Magyar Falu Program keretében megújul a Szent Mihály út, amely nagyon rossz állapotban van. A beruházás során fekvőrendőröket is elhelyeznek majd, ezzel lassítják a járműveket és teszik biztonságosabbá a közlekedést. 

– A Petőfi utcánál új játszóteret készítünk, illetve az óvodánkban mindhárom csoport külön játszórészt kap. A Belügyminisztériumnál pályázunk, ha nyerünk, műfüves futballpályát létesítenénk a teleház udvarán. Ha sikeresek leszünk, 15 millió forintos önerővel támogatjuk a projektet – tette hozzá. 
 

Létrejött egy sportegyesület is

Az önkormányzat háromszázezer forint értékben televízióval, kávéfőzővel, csocsóasztallal és több társasjátékkal támogatta az egyletet. A cél, hogy a téli vagy akár a nyári időszak rosszabb napjain is lehessen sport- és szabadidő-foglalkozásokat tartani a teleház épületében bármilyen korosztály számára. Kondiparkra is nyertek pénzt, az eszközök megérkeztek, azokat már csak telepíteni kell. Szeretnének a falu több pontjára filagóriákat kihelyezni. Elindul a romház-eltakarítás is, illetve a Terület- és Településfejlesztési Program Pluszban arra pályáznak, hogy bölcsőde épülhessen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában