Fejlesztés

2022.03.28. 16:25

Megújult környezetben folytathatja munkáját az egri hegyközség

Országos rangjához méltó módon, ismét saját tulajdonú irodában végzi tevékenyégét mostantól Eger Hegyközsége.

F. V. E.

A hegyközség egykori és jelenlegi vezetői és tagjai dr. Pajtók Gáborral Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

Az irodaátadón Simkó Zoltán, Eger Város Hegyközsége elnöke ismertette a hegyközség történetét és feladatait:
 

– Az egri hegyközség az ország egyik legnagyobb szőlőterülettel és tagsággal rendelkező köztestülete – jelentette ki Simkó Zoltán. – A feladata rendkívül sokrétű, a társadalmi, közigazgatási szerepe nélkülözhetetlen. Hegyközségünk tagsága az 1940-es évek végén történt államosításig rendelkezett saját tulajdonú irodaépülettel, majd a hegyközségi szervezet 1995-ös újraindulása óta mindeddig bérelt irodában végezte a szőlő- és borközigazgatással, az eredet- és érdekvédelemmel, valamint a jégkármérsékléssel kapcsolatos feladatait. Hegyközségünk fegyelmezett gazdálkodásának és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő döntéshozóinak köszönhetően büszkén mondhatjuk, hogy Eger Város Hegyközsége országos rangjához mérten 73 év után ismét a tagjai tulajdonában álló irodában végzi tevékenységét.
 

Tarsoly József egri hegybíró elmondta, a 2000-es évek eleje óta nem volt jelentősebb felújítás az épületben, ami annak is betudható, hogy nem tudták, mi lesz a létesítmény sorsa és meddig maradhatnak ott. Hozzátette, nagyon örülnek, hogy a felújítás most megvalósult, és saját tulajdonú irodában folytathatják a munkát.
 

Simkó Zoltán megjegyezte, korszerű irodával már rendelkeznek, a jövőbeli egyik cél pedig az Eger körüli bikavérhez szükséges szőlőt termő dombokon elhelyezkedő korszerű ültetvényekhez vezető városi tulajdonú külterületi utak megújítása.
 

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlésiképviselő-jelöltje is szólt az ünnepélyes átadón.
 

– Mindenkinek kötelessége, hogy a tehetségét beteljesítse – emelte ki dr. Pajtók Gábor. – Eredendően arra születtünk, hogy ha tudunk, segítsünk a másikon. Úgy gondolom, megérdemelte az egri hegyközség, hogy saját tulajdonnal rendelkezzen. Eger és környéke Isten alkotta táj, a város alapításától kezdve összetartozik a szőlő- és a borkultúrával. Ezt a talajt szőlőültetvényeknek termetették.  Mindannyiunk kötelessége, hogy ezt a toszkán hangulatú tájat megőrizzük az utódainknak. Ehhez meggyőződésem szerint széles összefogásra van szükség.
 

– A felújítás teljes befejezése után célunk egyebek között, hogy az igényeknek megfelelő ügyfélfogadási időt alakítsunk ki, s a közigazgatási és érdekképviseleti feladatokat korszerű körülmények között lássuk el itt. Hatalmas rangot jelent a saját tulajdonú iroda, hiszen az ország nagy részén bérleményekben vannak a hegyközségi irodák – tájékoztatta portálunkat Tarsoly József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában