Kutyakiállítás

2022.03.31. 08:39

Négy kutyakiállítást rendeznek Szilvásváradon

Az új lovasstadionban lehet megismerkedni a kutyusokkal.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Április 15. és 18. között négy ­nemzetközi CACIB kutyakiállítást rendeznek Szilvásváradon, a lovasstadionban. Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének elnöke, a kiállítás főszervezője elmondta, első alkalommal lesz négynapos a rendezvény. A nevezéseket április 6-ig várják, már mindennap ezer fölött van a benevezett kutyák száma, de elérhetik az ezerötszázat is. Oroszországból, Belaruszból és Ukrajnából 2–300 kiállító szokott érkezni, most ők nem jönnek. Az idei kiállításra sokan érkeznek Olaszországból, összesen 21 ország kutyásait látják majd vendégül. A bírák szintén 21 országból érkeznek, csak négy dél-amerikai zsűritag mondta le a részvételt a szomszédban dúló háború miatt. 
Idén is lesz Amstaff Mayor kiállítás és klubkiállítások. Első alkalommal tartják a rendezvényt az új lovasstadionban, amelynek megfelelő lesz a talaja az eseményhez és elegendő parkolóhely is rendelkezésre áll majd. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad most is készül lovasbemutatókkal. 
Korózs Andrástól megtudtuk, az FCI által el nem ismert fajtákat is láthat majd a közönség, egyebek közt új kínai fajtát, beawer yorkie-t, moszkvai őrkutyát is hoznak tulajdonosaik. Vasárnap a hobbikutyák (keverékek, törzskönyv nélküliek) bírálatával készülnek. Versenyeznek majd a magyar fajták is, nemcsak bírálat lesz, hanem agility bajnokság is. A szervezők a régióból száznál több iskolát hívtak meg az eseményre, a magyar fajták megismertetésére, ingyenjegyet biztosítva a diákoknak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában