Előterjesztés

2022.03.10. 18:55

Pénteken kiderül, feloszlik-e az egri közgyűlés

Pénteken tartják a februári ülésen bejelentett rendkívüli közgyűlést, melynek egyik témája a testület önfeloszlatása lesz.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Mirkóczki Ádám polgármester azért kezdeményezte ezt, mert véleménye szerint az Egységben a Városért Egyesület, az onnan kilépett képviselők, illetve a Fidesz-frakció szándékosan hátráltatja a város ügyeit azzal, hogy rendre nem szavazzák meg előterjesztéseit. A választási törvény értelmében azonban nem tartható időközi választás jelenleg, így ha minősített többséggel meg is szavazzák ezt a képviselők, a végrehajtás napja szeptember 30. lesz. 

 

Több, az előző ülésen megszavazott előterjesztést is újratárgyaltat a polgármester, például Mirkóczki Zita (MSZP) előterjesztését az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások bérbeadási gyakorlatának felülvizsgálatáról. Újra napirendre kerül az Északi Sporttelepen található két kis műfüves pálya összenyitásáról és felújításáról szóló tulajdonosi hozzájárulás, illetve tárgyalják a helyi buszmenetrend átalakítását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában