TOP

2022.03.09. 15:46

Több mint 73 milliárd forint érkezik Heves megyébe

További források érkeznek szűkebb hazánkba.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

 Heves megyét érintően az utóbbi héten megszülettek az első, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) felhívásra benyújtott projekteket érintő támogató döntések – mondta dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Folytatódik a foglalkoztatási program, a kétmilliárd 335 millió forint megítélt támogatás segítségével több mint ezernégyszáz ember juthat munkához.

 

– A projekt célja, hogy a munkaadók igényeit kielégítendő bér- és járulék-, s képzési támogatással növelje a foglalkoztatottságot, gazdaság- és befektetés élénkítő tevékenység is megvalósul – részletezte.

 

A TOP Plusz 4 és 5 számjegyű utak modernizálását több mint 6,3 milliárd forintból végzik el, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével 38,8 kilométer út lesz korszerűbb. Heves megyének eredetileg 62,3 milliárd forint állt rendelkezésre az új uniós ciklusban.

 

– A kormány legutóbbi döntésének köszönhetően további források érkeznek – emelte ki.

 

Az úthálózat korszerűsítése céljából 1,8 milliárd forinttal emelték meg a keretösszeget. Gyógyfürdők energetikai fejlesztésére szintén további 1,8 milliárd forint többlettámogatás várható, az aktív turizmusra 2,3 milliárd forint jut. A múlt ciklusban a települések Eger keretével együtt 71,4 milliárd forintból fejleszthettek. A mostani döntések nyomán a megyei keretösszeg 73,5 milliárd forintra emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában