Delfin

2022.03.21. 08:38

Újabb furcsa állat tűnt fel, ezúttal Gyöngyös mellett

Szervál és párduc után most ismét egy különleges élőlény látogatott el megyénkbe, ezúttal egy delfint kaptak lencsevégre.

Ezen a területen bukkant fel a szokatlan lény

Forrás: Google Maps

Egyre több egzotikus állatt tűnik fel Heves megyében, tavaly novemberben a Bükkben egy szervált fogtak be, ami sajnos nem élt túl a megpróbáltatásokat és a Budapesti Állat- és Növényketben elpusztult. Az országban kóborló párducot is látni vélték Kerecsenden, a polgármester azonban lerántotta a leplet a titokzatos ragadozóról. 


A hétvégén pedig újabb különös állat látogatott Heves megyébe. A Ripost beszámolója szerint, a delfin  Gyöngyös mellett, a felszántott földön hever, palackorrával a közeli tavacska irányába bök, mintha éppen készülne beleugrani. Nem kicsi példányról van szó, persze nem is igazi delfinről, mint az alábbi képről ki is derül.

Hatalmas delfin készül ugrani a megyei szántóföld közepén 
Forrás: Holló Mariann


A delfin valójában egy itt élő hobbifutó, Holló Mariann GPS-el rögzített futóútvonala. Mariann régóta foglalkozik "rajzolt útvonalas" futással, biciklizéssel, legnagyobb visszhangot elért rajzos sportteljesítménye a koronavírus járvány kitörése utáni futása volt. Akkor egy vakcina alakú futóútvonalat rögzített GPS-el. A mostani futásnak nem volt aktuális apropója.

A delfint igazából a közeli tó ihlette. Gondoltam, milyen menő lenne, ha egy delfin ugrana a tóba. Már többször is futottam ezen a szántóföldön itt, Gyöngyösön. Ez lett a 126. GPS-rajzom hat és fél év alatt. Mivel viszonylag rövid, csak 1,5 km-es a figura, így nehéz is volt lefutni, mert minél rövidebb egy rajz annál jobban láthatók a hibák - mesélte Mariann a Ripostnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában