ZeneVarázslat Mozgalom

2022.04.22. 19:00

A hevesi zeneiskola is csatlakozott a kezdeményezéshez

M. H.

A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított a zeneiskolákban és zeneoktatási intézményekben a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével, melyben Magyarországon egyszerre szólaltak meg a hangszerek, a zene által is közvetítve szolidaritásukat, valamint együttérzésüket a Kárpátalján élő és Ukrajnából menekülő családok felé. 

A Híd Kárpátaljáért program mottójához kapcsolódva a napokban 75 zeneoktatási intézményben, az ország 64 településén jótékonysági koncert keretében saját eszközeikkel, a zene segítségével közvetítik azokat a gondolatokat, amelyeket szavakkal nem lehet kifejezni. 

A hevesi zeneiskola is csatlakozott a jótékonysági felhíváshoz, az összegyűjtött adomány 36 ezer forint lett. A bevételt a koncerteken készült fotó-videó összeállítással együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a szervezők – áll a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének hivatalos közleményében. 

 

Címkék#zeneiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában