Világnap

2022.04.02. 07:54

Az autizmussal élőkért sétálnak Egerben

Szombat délután hat órától az autizmus világnapja alkalmából figyelemfelhívó sétát tartanak a megyeszékhelyen. A minarettől a Dobó térig tart a menet, s az akció zárásaként a Dobó-szobor kék megvilágítást kap.

Sz. M. L.

Kékbe öltözik a Dobó-szobor

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A program a BEN – Autista és Autisztikus Gyerekekért Közhasznú Egyesület, Együtt az autisták elfogadásáért! című pályázatának részeként valósul meg. A szervezők kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az ENSZ jelölte ki április 2-át a világnap számára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Az említett ENSZ-határozat arra kéri a tagállamokat, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalom egyes rétegei. 

Magyarországon évek óta több városban igen sok szervezet csatlakozik a Light It Up Blue, azaz Ragyogj kéken! című kommunikációs kampányhoz. Budapesten idén hetedik alkalommal fog kékben pompázni a Szabadság-szobor. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában