Ki tud többet Gyöngyösről?

2022.04.07. 16:04

Az idegenvezetés is téma volt a gyöngyösi helyismereti vetélkedőn

Idén már 29. alkalommal rendezett helytörténeti vetélkedőt az önkormányzat a város tanulói részére. Báryné dr. Gál Edit zsűrielnök arról tájékoztatott, hogy a városi könyvtárban rendezett Ki tud többet Gyöngyösről? elnevezésű megmérettetésre négy általános-, és ugyanennyi középiskolai csapat nevezett.

Sz. Sz. I.

A városi könyvtárban felkészült csapatok versenye zajlott

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 

– Tavaly a covid miatt elmaradt a verseny, így most nem egy témakörből kellett készülni a diákoknak, hanem összefoglaló ismeretekre volt szükségük. A csapatok mindkét életkor szerinti kategóriában nyolc feladatot kaptak, volt köztük képfelismerés, totó, szöveges feladvány, és idegenvezetés egy képzeletbeli iskolás csoport számára. A diákok ügyesek és felkészültek voltak – foglalta össze Báryné dr. Gál Edit. 

 

A versenyt az általános iskolás kategóriában a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola nyerte, a középiskolás csapatok közül a Berze Nagy János Gimnázium gárdája győzött. A diákokat köszöntötte Kárpáti István alpolgármester és dr. Horváth Gábor közigazgatási és intézményirányítási igazgató is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában