Ragyogj kéken!

2022.04.02. 20:29

Egerben is sétáltak az autizmussal élőkért + fotók

A minarettől a Dobó térig figyelemfelhívó kék sétát is tartottak, s az akció zárásaként a Dobó-szobor kék megvilágítást kapott.

Sz. M. L.

Kék séta Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az ENSZ jelölte ki április 2-át a világnap számára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön – mondta Kissné Bartos Erika, a Ben Autista és Autisztikus Gyerekekért Közhasznú Egyesület elnökhelyettese az autizmus világnapja alkalmából tartott eseményen a Bartakovics Béla Közösségi Házban. 

 

Magyarországon évek óta több városban igen sok szervezet csatlakozik a Light It Up Blue, azaz Ragyogj kéken! című kommunikációs kampányhoz

 Az autizmus nyolcvanból egy embert érint valamilyen szinten. Azt látjuk, hogy a társadalom egyre inkább megismeri és támogatja céljainkat. Egyesületünk Heves megyéből már nagyjából harminc családdal működik együtt annak érdekében, hogy az érdekvédelmet keressük és támogassuk – mondta. Hozzátette, hogy például a szociális és kommunikációs készségbeli problémák, a rugalmatlan gondolkodás az, ami megnehezíti a gyermekek beilleszkedését a társadalomba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában