Program

2022.04.08. 16:18

Egert is érint a motorostúra, az Open Road Tour

Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez a május 26-i hétvégére a Harley-Davidson Budapest. A túrát az útmenti városok és azok vezetése, így Eger is támogatja.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Eger város vezetése örömmel fogadta az eseményt és segítik is a szervezőket abban, hogy a motorosok mindenhol megfelelő mennyiségben és minőségben jussanak koszthoz, kvártélyhoz, valamint kulturális programokhoz – tájékoztatta a Heol.hu-t a Hajnády K. Endre sajtóreferens. 
Mint beszámolt róla, Mirkóczki Ádám polgármester a csütörtök délelőtt megtartott budapesti közös sajtótájékoztató keretében a következőket mondta el:
Régóta szerettük volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban. Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is. Ez az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, a környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek.

- fogalmazott a polgármester. 
A város a pénteki napon ingyenes nagykoncerttel várja majd a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a
motorosoknak, a résztvevők előzetes regisztációval megtekinthetik azokat. A munkából kiveszik a részüket az Egervölgye Alapítvány civil patrióta szervezet
munkatársai és önkéntesei is, a sajtótájékoztatón az alapítványt annak kuratóriumi elnöke, Balla Péter történész képviselte.
Különleges állomás

Eger mellett Kápolnán lesz a túra egyik legkülönlegesebb állomása. Egy igazán rendhagyó betétprogrammal dobják majd fel a túrát a szervezők: mamutfenyő-ültetés
lesz a Kápolnai Macskaárvaháznál.
Ennek kapcsán Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa a következőt mondta el:
„A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek. A Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kuratórium tagjával, a világ- és Európabajnok Kiss Norberttel közösen el fogunk ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánjuk a közösség elkötelezettségét  a témával kapcsolatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában