Állatvilág

2022.04.24. 11:25

Egyre cukibbak a gyöngyösi szurikátakölykök: imádni fogod, ahogy egy csomóban sasolnak

Szépen gyarapodnak a Gyöngyösi Állatkert kis jövevényei. A létesítményben most először nevel egy szurikátacsalád kölyköket.

Heol

A gyöngyösi szurikátakölykök figyelni már nagyon tudnak

Forrás: Magyar Magánállatkertek És Akváriumok Egyesülete/Facebook

Friss hírek érkeztek a Gyöngyösi Állatkert szurikátakölykeiről, akik február végén születtek. Most a Magyar Magánállatkertek És Akváriumok Egyesülete számolt be egyrészt érkezésük előzményeiről, másrészt arról, hogy hogyan is vannak most.

Mint posztjukból kiderült, Gyöngyösön most először nevelnek kölyköket szurikáták. A családalapítás a Pécsi Állatkertből érkezett fiatal nősténynek köszönhető egyébként. Az afrikai illetőségű kisragadozók, mint írják, mókás jellemvonásaiknak, mozgalmas életvitelüknek köszönhetően igazi közönségkedvencek. Közismert, hogy a csapatban élő mongúzfélék elég karakánok,  a szabad természetben felveszik a harcot akár a mérgeskígyókkal is, és simán elcsemegéznek egy-egy skorpiót is. 

Állatkerti körülmények között természetesen sokkal kényelmesebb számukra a létfenntartás, ugyanakkor a kölykök terelgetése és nevelése biztosan okoz majd néhány érdekes, humoros, kellemes pillanatot azoknak, akik meglátogatják őket Gyöngyösön. A kölykök is egyre bátrabbak és nagyobbak, és már a külső kifutóval is megismerkedtek, tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában