Pályázat

2022.04.27. 17:25

Hatvani lánglovagok tartottak tűzoltóbemutatót óvodásoknak és kisiskolásoknak

A fiatalok nagy örömmel fogadták a nagy piros tűzoltókocsival érkező tűzoltókat.

HEOL

A gyerekeknek a sugárcsövet, a hőkamerát, a mentőkötelet és a bevetési védőruhát is megmutatták.

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tavalyi alkotói pályázat egyéni eredményeit már az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen kihirdették, ahol a legtöbb pályaművet beküldő óvodát és iskolát külön is értékelték - tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A „Legkreatívabb óvoda 2021” címet a Zagyvaszántói Gesztenyevirág Óvoda, a „Legkreatívabb iskola 2021” címet pedig a Hatvani 5. számú Általános Iskola nyerte el. Az óvodások tizenegy, az iskolások pedig harmincnégy szabadkézi rajzot küldtek be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. A két intézménynek a hatvani hivatásos tűzoltók megígérték, hogy egy tűzoltó gépjárműves bemutatót és tűzvédelmi oktatást fognak tartani, függően a járványügyi helyzet alakulásától. A tűzoltók tartották szavukat, el is mentek a kicsikhez a napokban.

A fiatalok nagy örömmel fogadták a nagy piros tűzoltókocsival érkező lánglovagokat, majd tátott szájjal figyelték Horváth Gábor tűzoltó alezredes, a hatvani hivatásos tűzoltóság parancsnokának bemutatóját. A parancsnok megmutatta nekik a szakfelszereléseket, többek között a sugárcsövet, a hőkamerát, a mentőkötelet és a bevetési védőruhát is.

A kicsik átérezhették, milyen nehéz a feszítővágó eszköz, és magyarázatot kaptak arra is, hogy a szolgálatban lévő tűzoltók miért készítenek "törpéket" a bevetési csizmából és védőruhából. A csizmára ráhúzott védőnadrág ugyanis a leggyorsabb módja annak, hogy a riasztást követően a tűzoltók a legrövidebb idő alatt felvegyék a védelmükre szolgáló öltözéket. A bemutatók végén az óvodások és iskolások megnézhették a tűzoltó gépjármű belsejét, kipróbálhatták a lánglovagok üléseit az autóban. Az interaktív bemutatót és tűzvédelmi tanácsadást követően a fiatalok búcsúzásként széles mosollyal integettek térségük tűzoltóinak.

Portálunk április elején már beszámolt arról is, hogy az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ismét alkotói pályázatot hirdetett meg hasonló témában az óvodások és iskolások körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában