Vasút

2022.04.29. 09:53

Helyreállt a vonatközlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon

Csütörtök késő délután megrongálták a biztosítóberendezés kábelét a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső között.

HEOL

Pótlóbuszok szállítják az utasokat Hatvan és Somoskőújfalu között

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti biztosítóberendezésben április 28-án késő délután történt kábelrongálás és az így bekövetkezett kábelzárlat miatt jelentős forgalmi és menetrendi változásokra került sor a Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve a Budapest–Eger, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon. A vonatok menetideje 30-40, esetenként 60 perccel is meghosszabbodott.       

A társaság hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt, miszerint Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között csütörtök délután 6 óra 20 perctől kezdődően már zavartalanul közlekedhettek a vonatok, miután a szakemberek megjavították a kábelzárlat okozta biztosítóberendezési hibát. Vonatkimaradásokra, késésekre csütörtök este azért még lehetett számítani. 

A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, a késő esti órákra állt helyre a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában