Vita

2022.04.11. 21:00

Rendezték a tulajdoni viszonyokat Domoszlón

Sz. Sz. I.

Egy százhuszonhárom éve húzódó, a tulajdonviszonyok összekuszálódásából adódó problémát sikerült most megoldani a falu temetőjével kapcsolatban, adta hírül Paulenka Richárd, a község polgármestere. Tájékoztatása szerint a kegyeleti hely területe három résztulajdonra oszlik, ezek gazdái a Római Katolikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az önkormányzat. 
– A legfőbb gond az volt, hogy a zsidó hitközség és az önkormányzat területét a földhivatali nyilvántartásban régebben felcserélték. Többéves egyeztetést követően végül ajándékozási szerződéssel sikerült megoldani ezt a kérdést. Most jön még a ravatalozó helyzetének rendezése, a földhivatali nyilvántartás szerint átlóg a közterületre, valamint az épület méretezése sem megfelelő. Amint ez a probléma is elhárul, akkor lehetőségünk lesz pályázatot benyújtani akár a ravatalozó felújítására, akár az urnafal bővítésére és a környezet rendezésére – foglalta össze Paulenka Richárd.
 

Címkék#temető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában