Élmények

2022.04.24. 02:00

Színes programok várták a gyerekeket a húsvéti hétvégén Hatvanban is

Színes, izgalmas programok fogadták a gyerekeket a húsvét alkalmából Hatvanban is. A vadaspark az egész hosszú hétvégén fogadta a látogatókat, állatsimogató és különböző foglalkozások várták az érdeklődőket. A vadászati múzeum szintén vonzó cél volt, s a vasút szerelmesei is megcsodálhatták a szépen felújított gőzösöket.

Kiss Balázs Levente

A Hatvani Vadaspark állatsimogatója most is népszerű családi program volt

Forrás: HMH

A húsvéti hétvégén színes programok várták a hatvaniakat több helyszínen. A Hatvani Vadaspark is készült az eseménysorozatra, az elmúlt hétvégén délelőttönként várták a gyerekeket. A borongós idő sem vette el a kedvét a családoknak a közös szórakozástól, nagyon sokan látogatták meg a különböző helyszíneket. 

A vadasparkban tojásfát készítettek, s oda a saját alkotású díszeket fel is lehetett akasztani, emellett édességvadászattal, kézműves-foglalkozással készültek számukra, és nyuszit is lehetett simogatni. Az ügyességi játékokon zsákban ugrálhattak és egy kvízjátékkal is várták őket. A gyerekeket ezen kívül várta egy totó is, aminek segítségével felfedezhették a látogatók a vadaspark állatait. A húsvéti programok vasárnap is folytatódtak a vadasparkban, az ünnep első napján az első ötszáz gyereknek ajándék édességgel készültek, amit a kicsiknek kellett megkeresniük. 

Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta, köszönet illeti a szervezésért a segédkező Hatvani Nőegyletet és a városi Tourinform-iroda munkatársait. Az állatsimogatóban a legnépszerűbbek a kecskék és a nyulak voltak. 

Gőzmozdonyokat is láttak a vendégek - A vasút szerelmesei sem maradtak események nélkül. A hatvani vasútállomásra vasárnap különvonat érkezett. A korhűen felújított vasúti kocsikból álló szerelvényt a szintén felújított 424 247-es Bivaly gőzmozdony vontatta.  A Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület jóvoltából nemcsak ez az esemény kínálkozott, hanem a hatvani Népkertben is várta látnivaló az érdeklődőket. Itt a kiállított szobormozdonyokat nézhették meg. Az egyesület tagjai itt fogadták a látogatókat és azt a nosztalgiamenetet, ami a vasútállomásról átsétált a Népkertbe.  Az ott lévő szobormozdonyok közül a 411 264-es számú, Truman nevű az elmúlt hetekben felújításon esett át. Így új rudakat szereltek fel rá, amelyeket lekezeltek rozsdamaróval. A szerkocsi konyha felé eső része is új festést kapott, valamint felkerült rá a kazán tábla is. Korábban elkészítették a hiányzó nyomásmérő órákat, és helyükre került a vízállásjelző is, tudatta az egyesület. 
Az ünnepi programokba a Széchenyi István Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum is bekapcsolódott. 
Ezen a népszerű helyszínen a kiállítások anyagában tojást kereshettek a látogatók. A nyulak hátrahagyott mancsnyomai alapján kellett megtalálni a tárlatokban elrejtett meglepetéseket. Emellett kézműves-foglalkozásokkal is várták a gyerekeket. 

A nagyobbak pedig a sza­badulószobás játékban vettek részt, itt ezúttal az 1971-es vadászati világkiállítás időszakába juthattak vissza némi segítséggel a látogatók. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában