Településfejlesztés

2022.04.29. 13:23

Több mint 68 milliárd forint érkezik Heves megyébe

Eger plusz forrásokat kap, fejlesztik a gyógyfürdőt is.

M. H.

Dr. Pajtók Gábor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Több mint 68 milliárd forint érkezik Heves megyébe a Terület- és Településfejlesztési Program Plusz 2022-2027-es ciklusban, ebből Eger 8,31 milliárd forintot kap, s további 600 millió forint többlettámogatáshoz jut a város. Erről szólt április 29-i közös sajtótájékoztatóján dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

Dr. Pajtók Gábor szavai szerint konszenzusos, párbeszédre épülő és konstruktív együttműködés van a felek között. A támogatás felhasználásáról a megyei közgyűlés dönt a településekkel együtt dolgozva. 

Eger további hatszázmilliós keretösszeggel rendelkezik majd, melynek felhasználása az egriek és a térségben élőknek is a javát szolgálja – emelte ki.

Dr. Juhász Attila Simon elmondta, a közgyűlés tárgyalta a megyei integrált program módosítását, melyre azért volt szükség, mert a kormány további lehetőségeket biztosít a fejlődésre. A javaslatot elfogadta a grémium.

Ezzel a döntéssel 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre az aktív turisztika fejlesztésére a Bükk-Mátra régióban és a Tisza-tónál. Egy másik lehetőség 1,8 milliárd forintot biztosít arra, hogy önkormányzati tulajdonban lévő gyógyfürdőket energetikailag korszerűsítsük, így az egrit is– részletezte.

Mirkóczki Ádám hozzátette, a fürdőre már rászorul a modernizálás, s ha Eger fejlődik, a megye is előre lép. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában