Tanácskozás

2022.04.28. 13:58

Ülésezett a hatvani képviselő-testület

A Sportcsarnok Üzemeltető Kft. beolvad a Média és Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Kft.-be.

K. B. L.

A város képviselő-testülete a települési cégek beszámolójának elfogadásával kezdte a soros ülését. Lestyán Balázs alpolgármester a társaságok működésével kapcsolatban kiemelte, hogy a városi Kft.-k jól és hatékonyan látják el feladataikat, gazdálkodásuk megfelelő. Elfogadták, hogy a Hatvani Sportcsarnok Üzemeltető Kft. beolvad a Hatvani Média és Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Kft.-be. Az alpolgármester az átalakulásról elmondta, a cél az észszerűsítés volt, ugyanis a két cég tevékenységi körei közt átfedések voltak. 

A médiacég felel a helyi sajtóért, üzemelteti a városi televíziót, emellett nagyobb kulturális vagy sporteseményeket is rendez. A sportcsarnok üzemeltetéséért felelős céggel kapcsolatban pedig jelentős változás, hogy hamarosan a város feladata lesz a létesítmény fenntartása. Az épület természetesen sport és más jellegű eseményeknek és rendezvényeknek is helyet fog adni, így a médiacég feladatai igazából csak az ingatlan fenntartásával kapcsolatos teendőkkel bővülnek. 

Döntést hoztak még a Hatvani 5. számú Általános Iskola udvarán található műfüves focipálya felújításával kapcsolatos pályázatról is, ehhez másfél milliós önerőt biztosít a városi költségvetés. A sportfelületet még 2009-ben alakították ki, azonban mára nagyon elhasználódott, így mindenképpen esedékessé válik a felújítása.

A Bajcsy úti bölcsőde építésével kapcsolatban döntöttek a tervezéssel kapcsolatos feladatok ellátását illetően, mely előfeltétele annak, hogy a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzést meghirdessék. A Bajza József Gimnáziummal kapcsolatban pedig jóváhagyták, hogy az iskola két új tanteremmel bővítse épületét, illetve hét parkolót is létrehozzanak egy új kapubeálló létesítése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában