Természetjárás

2022.05.24. 16:19

A Bükki Nemzeti Park is csatlakozik a Nemzeti Parkok Hetéhez - programismertető

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 kampány keretében június 6-12. között hazánk valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

HEOL

A Gortva-völgy

Forrás: BNPI

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a következő - plusz két, a kampány időszakán kívül eső - programokkal csatlakozik a Magyar Nemzeti Parkok Hetéhez:

Túra a Gortva-völgyben - 2022.05.29.

A túra során a résztvevők láthatják azokat a természeti értékeket, élőhelyeket, amelyek több európai szinten is ritkaságnak számító állatfajnak nyújtanak otthont. A túra körtúra, így a kiindulás pontjához érkezik.

Találkozó: Salgótarján-Salgóbánya, Medves Hotel előtti parkolóban 9:00

Túravezető: Papp Ferenc 

További információ itt.

Őserdő-túra - 2022.06.04.

A résztvevők a látványos túra közben megismerkedhetnek a természetes erdőképpel a fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Őserdőben, ahol több mint kétszáz éve nem folyik gazdálkodás. A túra útvonala: Bánya-hegyi elágazó - Három kő – Őserdő – Bánya-hegyi elágazó.
Programvezető: Bartha Attila természetvédelmi terület-felügyelő

Több információ itt

Éjszakai élővilág - 2022.06.06.

Esti programunkra várunk mindenkit, akit érdekel a rovarok fénycsapdázása és a denevérek megfigyelése. Programvezető: Lantos István természetvédelmi őr. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Helyszín: Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogató Központ

Programfelelős: Lantos István

További információ itt.

Mit rejt a föld? - 2022.06.10.

Régészeti napot tartunk Baglyaskőn, a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban. Programunkon bemutatjuk az érdeklődőknek a baglyas-kői régészeti feltárás eredményeit.

Programvezető: Stoszek Krisztina természetvédelmi őr.

További információ itt.

Esztáz-kői-barlangtúra - 2022.06.10

A kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlang Felsőtárkánytól 3,5 km-re, a Gyetra-völgyben nyílik. A barlangban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, egy helyen létra segíti a közlekedést. A látogatáshoz sisak, fejlámpa szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak, ezeken kívül csak túraruházatra van szükség.

További információ itt.

Séta a kaptárkövek között - 2022.06.11.

A szomolyai Vén-hegy nyugati lejtőjén, a Kaptár-völgyben helyezkedik el a nyolc nagyobb, fülkés sziklára, kőkúpra tagolódó riolittufa vonulat, mely Magyarország legtöbb fülkével (117 db) rendelkező kaptárkő-csoportja. A sziklaalakzatok fülkéinek rendeltetéséről, készítőik kilétéről, a fülkék koráról számos legenda, feltételezés, tudományos feltevés született. A kiépített járóplatformok segítségével minden korosztály számára elérhető a szakvezetett túra.

További információ itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában