Védőnők

2022.05.18. 14:53

A kisgyermekkori evészavar volt a hatvani konferencia témája

A megye minden járásából érkeztek védőnők arra a hatvani szakmai napra, melynek fő témája a kisgyermekkori evészavar volt.

K. B. L.

Heves megye minden vidékéről érkeztek védőnők a hatvani szakmai napra

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 Tóth Györgyné szervező, Hatvan városának csoportvezető védőnője elmondta, ez azért időszerű kérdéskör a gyermekellátásban, mert egyre gyakoribb jelenség, hogy megmagyarázhatatlan sírás, evészavar lép fel már egész pici gyerekeknél. Ennek a problémának nem mindig van biológiai vagy anatómiai oka.

Dr. Scheuring Noémi, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főorvosa kiemelte, a koragyermekkori lelki egészség tárgyköre új terület a gyermekellátásban. Ezért fontos, hogy a védőnők is naprakész információkkal rendelkezzenek, jól ismerjék a jelenséget és tanácsokat is tudjanak adni az anyáknak. A főorvosnő hozzátette, a koragyermekkori evészavar egyre gyakoribb probléma, ilyenkor a kisgyermek elutasítja a táplálékot, nem fogadja el a hozzátáplálást vagy szoptatási nehézségek lépnek fel. Céljuk a felkészítéssel, hogy az egész gyerekkor örömteli élményeket nyújtó időszak lehessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában