Rendezvény

2022.05.25. 08:42

A közösségi élmény gyógyít - gyermeknapi nosztalgiamajálist tartott az ÉFOÉSZ

Hagyományosan remek programokkal várták a résztvevőket.

K. B. L.

A lovak nyugodt mozgása fontos terápiás erő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A hagyományos gyermeknapi nosztalgiamajálisukat tartotta meg az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete hétfőn a Mátyus Udvarházban. Radics Istvánné elnök elmondta, hogy az egri és járásbeli intézményekből több mint 130 fogyatékkal élő fiatal és felnőtt vett részt a szabadban megrendezett közösségi eseményen. Hozzátette, az Egri Barátnők a Jövőért Egyesület is a segítségükre volt a szervezésben. 

A megszokott programok közül idén is volt zsíroskenyér-evő verseny, kézműves-foglalkozások, lovaglás, kocsikázás és az előre elkészített rajzok versenye is lezajlott, melyben az első tíz helyezett kaphatott apróbb jutalmakat. Ebben az évben Biztonságosan közlekedünk címmel hirdették meg a rajzversenyt. Így a beérkezett munkák a gyalogos és autós közlekedés egy-egy olyan jelenetét mutatták be, amelyek betartásával balesetmentesen vehetnek részt a forgalomban. 

Az elnök kiemelte, jelentős feltöltődés az esemény mindenki számára, hiszen kellemes időben olyanok is találkozhatnak, akik eltérő helyszínekről érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában