Közös munka

2022.05.12. 07:30

A romák többségi társadalomba való integrációját is célozzák Mezőszemerén

Korábban az Antiochia Görög Keleti Karizmatikus Egyház sikeres rendezvényt tartott a helyi közösségi házban.

S. S.

Kathy-Horváth Lajos hegedűművész is zenélt náluk

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A téli eseményen együttműködési megállapodást írt alá a település polgármestere, Jakab Gábor, valamint az egyház megyei hivatalának vezetője, Horváth Tibor. 

Mint megírtuk, a megállapodás a hátrányos helyzetű településen élő szegények, a nehéz helyzetűek, a romák többségi társadalomba való integrációjának előmozdítását célozta meg. Az egyházi hivatalvezetőt most arról kérdeztük, hogy miként haladnak a program megvalósításával. Szavai szerint a legutóbbi találkozó óta több önkormányzat, kisebbségi önkormányzat és civil szervezet megkereste őket. 

– A kialakult közös munka elején járunk. Felmértük az igényeket, hogy hol, milyen oktatásra, hitéleti tevékenységre, milyen szociális vagy jogi segítségre van szükség. Jelenleg a folyamatos információcsere, a tájékoztatás és a lehetőségek egyeztetése a fő munkánk. Hamarosan egy konferenciát is tartunk a közös munkában résztvevő partnerekkel – mondta most az egyházi vezető. 

Szívesen várják továbbra is a csatlakozókat. Kiemelten kezelik a kisebb gyülekezetek, hitéleti közösségek közös tevékenységre irányuló kapcsolatát. Nagy terveik vannak szociális területen, ez egyebek között logisztikai és informatikai háttérrel rendelkező adományraktárak kialakítását jelenti. 

– A folyamatos segítségnyújtás, az azonnali igények kiszolgálása céljából dolgozunk egy terven. Az oktatások mellett a munkanélküliség felszámolása a fő irány. Ezt szolgálja a Segélyek helyett munkát projekt – mondta Horváth Tibor. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában