Közlekedés

2022.05.11. 10:59

Domán Dániel szerint fejleszteni kell a hajdúhegyi tömegközlekedést

A város keleti és nyugati része közötti összeköttetés sose volt kielégítő.

Sz. M. L.

Domán Dániel/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Vissza kell állítanunk a 17-es járatot és újra kell gondolnunk a körzet buszmenetrendjeit - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Domán Dániel, aki független jelöltként indul a 7-es választókörzetben az időközi választáson. Az köztudott, hogy Eger keleti és nyugati városrészeinek összeköttetése tömegközlekedéssel sohasem volt a legkielégítőbb. Én annak idején szerelmese voltam a 4-es és a 37-es járatnak, előbb a 4-es szűnt meg, majd a 37-es változott át 7-es járatra. Talán ekkor volt a leggyérebb a menetred. Ebből kifolyólag is többen váltottak autóra, vagy éppen gyalogoltak, hiszen nyilvánvalóan gyorsabb így közlekedni. Azt is tudjuk, hogy az egri tömegközlekedést sok kritika éri és részben jogosan - mutatott rá. 

Kitért arra is, hogy január elsejétől a sokak által használt 17-es járat is megszűnt. Elmondta, számos itt lakó hiányolja ezt a járatot, hiszen ez volt az a busz, amely összekötötte a Hajdúhegy és Károlyváros részeket a Tesco áruházzal vagy a környéken lévő többi kereskedelmi egységgel és a Vasútállomással.

A 7-es busz menetrendjének átalakítása részben ezt megőrizte, azonban a probléma ezzel az, hogy egy nagyon hosszú menetidővel rendelkező járatot sikerült létrehozni és a 17-es járatnak éppen az volt a legnagyobb előnye, hogy szinte Eger egyik legrövidebb menetidejével rendelkező járata volt. Egyértelmű, hogy ezt a buszt vissza kell állítani és akár újra is gondolni, hiszen a Hajdúhegyen, mint annak legmagasabb pontját, csak a Csokonai utcát érintette és akár nyugodtan bővíthető a Garay, Kisfaludy és Váci utcai megállókkal, ami talán öt-hét perccel hosszabbítaná meg a menetidejét, és még így is fél óra alatt maradna a teljes menetidő - emelte ki.

Hozzátette, jó gondolatnak tartja, hogy óránként indul vonat a fővárosba, de a Hajdúhegyről nincs közvetlen járat a vasútállomásra, ami fontos lenne.

Nem vagyok tömegközlekedési szakértő, csak tapasztalat és a helyiek véleménye alapján  tudok beszélni. Meggondolandó lenne az is, hogy az új üzleteket is össze kellene kapcsolni a városrésszel. Szintén jó gondolat a zöld busz program, de jó lenne ha mihamarabb és minél több ilyen busz lenne a városban. Kifejezetten jól működhetne a környezetbarát buszprogram itt a kertvárosi övezetben - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában