TeSzedd!

2022.05.16. 08:12

Egri cserkészek szedték a szemetet

Kibelezett hűtőszekrény, palack és hulladék csúfította a tájat.

Sz. I.

Szoboszlay Szabolcs (jobbra) és Soóváry Bálint emelte talicskára a hűtőszekrény roncsát

Forrás: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

Fotó:

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csatasorba álltak a 212. számú Bornemissza Gergely Cserkészcsapat lelkes vállalkozó tagjai, hogy a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos hulladékgyűjtő akció keretében megtisztítsák a környezetüket. 

A résztvevők a Berva-völgyi Cserkészparkban találkoztak, majd onnan rajzottak ki, hogy alaposan végigpásztázzák a körzetben lévő fás, bokros részeket, valamint az utakat szegélyző árkokat és a sövényeket. A Lesrét út elejénél egy kibelezett hűtőszekrény csúfította a környezetet, a roncsot talicskával vitték el a gyűjtőpontra. 

Időközben gyorsan teltek a korábban kiosztott zsákok: eldobált műanyag palackok, féldecis üvegek, foszladozó rongydarabok, továbbá kihajított háztartási limlomok kerültek elő az árokparti fű és az ágas-bogas növényzet takarásából. 

Mint Soóváry Bálint, a cserkészcsapat kuratóriumi elnöke az akció zárásakor összegezte: kilenc környékbeli lakos is csatlakozott hozzájuk, így velük együtt végül negyvenhárom zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában