Tanulmányi verseny

2022.05.20. 13:00

Egri diák végzett az első helyen

F. V. E.

A Líceum adott otthont a XXX. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Tanulmányi Verseny hétvégén megrendezett döntőjének. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny finisében a megyei, a budapesti, valamint a külhoni fordulókról továbbjutott, magyar anyanyelvű iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai vettek részt. 
A legjobbak között megyénk is képviseltette magát. A nyolcadik évfolyamosok közül első helyen végzett Neufeld Tamás, az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákja, akit Herpai Imre készített fel a versenyre. A résztvevőknek írásbeli feladatot kellett megoldaniuk, majd a Bükki Nemzeti Park munkatársai által a szomolyai kaptárkövek, a Hór-völgye és a Suba-lyuk útvonalakon szervezett terepgyakorlat végén a hallott és megfigyelt ismeretek alapján tesztet töltöttek ki. A szóbeli fordulóban a földrajzi összefüggések újszerű megközelítése kapott teret, s végül kőzetfelismerési feladatot is megoldottak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában