Futókörök napja

2022.05.21. 11:12

Egyszerre 150 futó futhat az egri Érsekkertben a Futókörök napján (galéria)

Szombat délelőtt kezdődött Egerben is a futókörök napja, a startpisztoly Mirkóczki Ádám polgármester kezében dördült.

HEOL

Futókörök napja Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az eső ellenére szép számmal érkeztek a profik és a lelkes amatőrök. A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) minden helyszínre 150 rajtszámot biztosít, amelyet cserélnek a jelentkezők. Egy időben legfeljebb százötvenen lehetnek a futókörön. A távolság mérése chip segítségével történik és a SZEOSZ honlapján online követhető, melyik település hány méternél tart. A cél városonként minél nagyobb távolság (kilométer) teljesítése. A maratoni távhoz 32 kör a kiszabott penzum, de többen jelezték, hogy félmaratont tűzték ki célul. A településeknél a legtöbb kilométert összegyűjtő város 250 ezer, a második 150 ezer, a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesül. Akik egy kört vállalnak, azzal is segítik a várost. Eger délelőtt a negyedik es az ötödik helyen is állt a tizenhat induló között. 

Több, mint 1021 kilométert tett már meg a 151 futó az Érsekkertben.

– A SZEOSZ egyéni díjak (25, 15, 10 ezer forintos sportszervásárlási utalvány) mellett a támogatók jóvoltából óránként ajándékokat sorsol ki a résztvevők között  – emelte ki Kovács Géza Egri Városi Sportiskola igazgatója. – Alapszabály, hogy egy ember bármennyit futhat vagy gyalogolhat, többször is visszatérhet a nap folyamán. Nevezési díj nincs.

A tavaly először lebonyolított Futókörök Napján az ország tíz helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók. Idén az ország tizenöt pontján az ingyenes eseményre bárki nevezhetett, és nevezhet még fél ötig a helyszínen.

Dr. Nagy Árpád a társszervező Egri Testedző Club elnöke elmondta, reméli, hogy szép eredményt ér el a város, amely idén először vesz részt a kezdeményezésben. Arra mindenképp megvan az esély, hogy az első tíz között végeznek az egri futók.

Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is.

A résztvevők az azonosító számukat a helyszíni nevezés során adhatják meg. A teljesítések után járó Ötpróba-pontokat megtett kilométerek alapján szerezhetik meg. Az öt-kilenc kilométert futók egy, a 21–27 kilométert teljesítők négy, a maratoni távot elérők hat ponttal gazdagodnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában