Megemlékezés

2022.05.14. 14:38

Emlékművet avattak a gyöngyösi katonák tiszteletére

Emlékművet lepleztek le szombaton Gyöngyösön, a volt Táncsics Mihály laktanya területén a városban több mint két évszázad alatt szolgált katonák tiszteletére, valamint a 80. gépesített lövészdandár megalakulásának harmincötödik évfordulója alkalmából.

Sz. Sz. I.

Megkoszorúzták a frissen felavatott emlékművet

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az emlékművet számos szervezet támogatásával az önkormányzat állította a Dr. Fejes András Sportcsarnok főbejárata előtti téren.

Hiesz György polgármester köszöntőjében méltatta a gyöngyösi helyőrségben mindenkor szolgált katonák becsületes helytállását.

– Nagyon sokat tettek ők a város közösségéért, hiszen itt telepedtek le, itt éltek együtt a helyiekkel, adott esetben az ország másik végéből érkezve itt választottak maguknak új otthont. A most felavatott alkotás emlékeztessen rájuk, s arra, hogy itt 220 évig helyőrség működött - fogalmazott Hiesz György.

 

Mádi János nyugállományú ezredes beszédében kiemelte, hogy Gyöngyös nemcsak a szőlő és a bor városa, de katonavárosnak is méltán nevezhető.

A köszöntők és megemlékezések után Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium államtitkári főtanácsosa és Hiesz György leplezték le az emlékművet, amelyet több honvédségi és társadalmi szervezet, az önkormányzat és a református egyház koszorúzott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában