Időközi választás

2022.05.04. 07:23

Feloszlatta magát a szarvaskői testület

Lemondott a polgármester, majd egy kipattanó botrány miatt az őt helyettesítő alpolgármester is.

Sz. M. L.

Szarvaskő/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Heol információi szerint lemondott Nahóczki László alpolgármester, majd a tisztet újonnan betöltő dr. Zsirai Sándor vezetésével feloszlatta magát a település képviselő-testülete kedden, rendkívüli ülésen. 

– A május 2-án tartott rendkívüli testületi ülésen lemondtam Szarvaskő önkormányzatánál betöltött alpolgármesteri tisztségemről – erősítette meg a hírt Nahóczki László. – A képviselő-testület név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel kimondta feloszlását. Az időközi választást három hónapon belüli időpontra kell kitűzni, ekkor új polgármestert és testületet választanak.

A képviselők már felkérték a helyi választási bizottságot, hogy a helyhatósági választás kiírásáról, annak időpontjáról döntsön – tájékoztatott.

A döntéshozók a választásig ügyvivő testületként intézik a település ügyeit. 

Új polgármestert és képviselőket választanak

A faluban egyébként is voksolást kellett volna tartani, hiszen – ahogy arról beszámoltunk – Szabóné Balla Marianna polgármester asszony leköszönt április végén, nyugdíjba vonult tisztségéből. Ezt követően Nahóczki László irányította a települést. Ám rövidesen szárnyra kelt a hír, miszerint

az alpolgármester a település közelében található Margit-forrás vizét elvezette vállalkozásához.

Nahóczki úgy fogalmazott, hogy a vádak politikai indíttatásúak és alaptalanok. – A környezetünkben vannak olyanok, akiknek szúrja a szemét ez a beruházás, a bejelentés időzítése sem véletlen – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában