Hangverseny

2022.05.05. 18:07

Gyerekek hangversenyét élvezhették a verpelétiek

Két év kihagyás után újra megrendezhették az eseményt.

Sz. M. L.

Reményi Ede Emlékverseny Verpeléten

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Csütörtök délután tartották a Reményi Ede Emlékversenyt, amely a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola névadójának állít emléket. Kriston-Kőmüves Zita intézményvezető elmondta, két év kihagyás után nagy öröm, hogy újra megszervezhették hagyományos rendezvényüket. Idén a hatvani Kocsis Albert, a gyöngyösi Pátzay János Katolikus Zeneiskola, illetve noszvaji, a felsőtárkányi és a parádi alapfokú művészeti iskolák vettek részt a hangversenyen.

A diákokat könnyű és klasszikus zene kategóriában korcsoportonként díjazta a zsűri, amely az egri egyetem zenei intézetének oktatóiból áll. Hagyomány szerinti elismerésben részesült az a zeneiskola is, amely a szakmai szempontból legjobban felkészült - mondta.

A rendezvényt az egri tankerületi központ támogatta. Az önkormányzat különdíjat ajánlott fel, Farkas Sándor polgármester elmondta, büszkeség, hogy a település szakmailag is elismert, nívós zenei rendezvénynek ad otthont évről-évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában