Időközi választás

2022.05.23. 16:57

Hatan indulnak a képviselőségért az egri 7-es választókerületben

Kisorsolták a nevek sorrendjét hétfőn délután.

M. H.

A választási bizottság tagja húzta ki a neveket

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A június 26-i, egri 7-es számú egyéni választókerületben kitűzött időközi önkormányzati képviselő választás szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem nevük abc-sorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben. A sorsolást a jelöltek bejelentésére nyitva álló időtartam utolsó napján, május 23-án lehetett megtartani. Ennek alapján hétfőn délután fél ötkor sorsoltak.

A lapon hat jelölt neve lesz, ebből négyet már jogerősen nyilvántartásba vettek. Egy jelölt visszavonta jelölését. Az első helyen Bodnár Pál (független), a másodikon Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP), a harmadikon Oravecz János Tamás (független), a negyediken Domán Dániel (független), az ötödiken Farkas Richárd (független, a polgármester és az alpolgármesterek által támogatott), a hatodikon pedig Bábel Ildikó (Mi Hazánk) szerepel. Az időközi választásra azért volt szükség, mert Berecz Mátyás lemondott önkormányzati képviselői helyéről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában