Fogyasztóvédelem

2022.05.07. 12:50

Heves megyében is számít, hogy mikor vettük át az árut

Az új szabályok a pénztárcánkat a korábbinál jobban védik.

K. B. L.

Május végétől változások várhatók

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A békéltető testületekhez egyre több panasz érkezik, s nemcsak a vásárlók, hanem a vállalkozások részéről is, így az aktuális jogi helyzetről szándékozott képet adni a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fogyasztóvédelmi fóruma. 

A jótállás és szavatosság kérdései nemcsak a megyei üzleteknél, hanem a webes kereskedelem esetén is problémát jelentenek. Dr. Rédei Lilla, a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség fogyasztóvédelmi szakértője elmondta, tavaly lépett életbe, hogy a termék árától függően 100 ezer forint alatt egy, efölött két év, 250 ezer forintos vételár fölött pedig már harminchat hónap jótállás illeti a vásárlót. 

Fontos újdonság, hogy az áru átadásának időpontja lett a jótállás kezdete és nem a tényleges üzembe helyezés.

Elhangzott, május 28-tól a leárazott termékeknél fel kell tüntetni a harminc nappal korábbi árat is online és hagyományos kereskedelem esetében egyaránt. Webes elárusítóknál pedig tilos lesz a valótlan profilokkal megadott hamis értékelés és kommen­tálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában