Kertkultúra

2022.05.16. 11:02

Idén is keresik Eger legszebb konyhakertjét

A város önkormányzata immár tizedik alkalommal csatlakozott A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Akit érdekel a lehetőség, június 15-ig nyújthatja be jelentkezését.

B. K.

Több kategóriában is lehet nevezni

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A program célja a kertművelés hagyományainak őrzése, a kertművelő emberek kitartó munkájának megbecsülése, illetve hogy példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. Fontos cél továbbá, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között – hívják fel a figyelmet a város honlapján

A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lapot kell kitölteni, illetve benyújtani. A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési lap Eger város honlapjáról letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. és a Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán kérhető el. E-mailben a [email protected] címre lehet megküldeni. Nevezni több kategóriában is lehet. A feltételekről és a verseny további részleteiről a honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák, illetve adott esetben különdíjakat is kioszthatnak, az első helyezettek pedig jogosultak lesznek arra, hogy a zsűri ajánlása alapján a „Magyarország legjobb konyhakertje” díjra jelöljék őket. A zsűri kétszer fogja megtekinteni a kerteket, az eredményhirdetés pedig szeptemberben, Eger Civil Ünnepén várható. A város honlapján olvasható leírás szerint a kezdeményezésben a kezdetek óta 771 település több mint 92.064 kertművelője vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában