Ünnep

2022.05.06. 16:50

Idén ősszel lesz az egri bikavér ünnep

Az Egri Bor Ünnepe lesz nyáron az Érsekkertben.

Sz. M. L.

Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Bor Ünnepe váltja nyáron az Egri Bikavér Ünnepet az egri hegyközség közleménye szerint. Az új borgasztronómiai fesztivál tulajdonképpen a bikavér ünnepének megszokott idején és helyén, az Érsekkertben lesz. A bikavér nevét viselő hagyományos rendezvény pedig új helyszínen és időpontban, minden év szeptemberében várja majd a vendégeket.

Az Egri Bor Ünnepe hozza majd a korábbi rendezvény hangulatát, az Érsekkert egyedi környezetében a borvidék legjobb és legismertebb borászai kínálják egyedülálló nedűiket. Az italokhoz pedig a kitelepülő éttermek készítenek páratlan ételkülönlegességeket

- hangsúlyozta Tarsoly József hegybíró. Az esemény főszervezője kiemelte, azok, akik már régóta készültek az idei rendezvényre, biztosan nem fognak csalódni, hiszen a névmódosításon kívül nem lesz sok változás a július 7. és 9. között zajló rendezvényen.

Az alig több mint két hónap múlva kezdődő, júliusi borünnep programjai továbbra is ingyenesek lesznek. A rendezvénnyel kapcsolatos további részletekről, a kiállító borászokról és éttermekről, a programkínálatról a szervezők folyamatosan adnak tájékoztatást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában