Ajánló

2022.05.26. 19:57

Ismét jobbnál jobb programok közül válogathatunk a hétvégén Heves megyében

Road koncert, Kisegér Fesztivál, Korona Gomba Fesztivál, gyermeknap - csak néhány hétvégi program, amelyek közül válogathatunk szűkebb hazánkban. De nézzük inkább a teljes kínálatot!

HEOL

Idén is várja az egrieket a Kisegér Fesztivál

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Péntek

Eger: Road koncert lesz Eger főterén, a Dobó téren péntek este. Ez az Open Road Tour egyik állomása, ahol a több száz motor látványát kiegészítik koncertek, gasztro élmények és persze egri borászatot. Kezdés este fél kilenctől.

Ugyancsak a megyeszékhelyen rendezik a Régészet napját a Dobó István Vármúzeumban. Az eseményen bemutatják az elmúlt évek tudományos munkáit, a lelőhelyek és leletek felfedezésétől a tudományos feldolgozásig. A program részeként az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem INNORÉGIÓ Tudásközpontjának munkatársai is bemutatják távérzékelési infrastruktúrájukat. Majd ezt követően az érdeklődők megtudhatják, hogy miként lehet háromdimenziós modelleket készíteni légi fotogrammetria és földi lézerszkennelés segítségével.

Szombat

Eger: Május 28. és június 1. között rendezik meg a Kisegér Fesztivált a megyeszékhelyen, benne a városi gyermeknappal és egy hétfő délutáni Halász Judit koncerttel a Gárdonyi Géza Színházban. További izgalmas programok is várják a gyermekeket a város több pontján is. A fesztivál hivatalos megnyitóját szombaton délután három órakor tartják a Dobó téren, majd a Dr. Kemény Ferenc Városi Sportcsarnokban folytatódnak a rendezvények.

Heves: Peter Srámek folytatja országjáró turnéját, zenéjét ezúttal a hevesi közönség élvezheti. A koncert kezdési időpontja 15 óra.

Szilvásvárad: A gyermeknapi hétvégén is érdemes ellátogatni Szilvásváradra, ahol számos programlehetőség várja a családokat szombaton és vasárnap. Látogatható a Szalajka-völgy, a szabadtéri múzeumok és kisvonatozni is lehet a településen.

Gyöngyöshalász: A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával megyei tűzoltó versenyt szervez önkéntes tűzoltók számára. A szervezést a Gyöngyöshalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Gyöngyöshalász Önkormányzata segíti. A versenyre, közel 20 csapat nevezett, felnőtt férfi, felnőtt női, valamint ifjúsági leány és ifjúsági fiú kategóriákban. A látványos megmérettetésen vizes oltási gyakorlatot és tűzoltó stafétát is láthatnak az érdeklődők, emellett tűzvédelmi totó és tűzoltó ügyességi vetélkedők várják a bátor jelentkezőket.

Vasárnap

Eger: Történelmi korok hangulatát idéző környezetben országos régiségvásár a megyeszékhelyen. Ez az ország egyik leghangulatosabb régiségvására. A szervezők minden gyűjtőt, látogatót szeretettel várnak.

Poroszló: A Tisza-tavi Ökoncentrumban is gyermeknapi programokkal várják a családokat. A Tutajos tónál egyebek mellett lesz állatbemutató, kisállat-simogató, kerékpáros ügyességi verseny, szerencsekerék, aszfaltrajzverseny és sövénylabirintus is.

Szűcsi: A településen is programokkal várják a családokat gyermeknap alkalmából. Főzőverseny, sportversenyek, házi kedvencek szépségversenye, gyerekprogramok és koncertek a Laposon. Sztárvendégek: L.L. Junior és Peter Srámek.

Demjén: Korona Gomba Fesztivált rendeznek a településen. Egésznapos gasztrofesztivál sztárfellépőkkel és ingyenes gyermekprogramokkal.

Gyöngyös: Egésznapos programsorozat és a hagyományos XIX. századi piac várja az érdeklődőket vasárnap Gyöngyös várossá nyilvánításának 688. évfordulóján a Fő téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában