EKKE

2022.05.20. 15:00

Két egri egyetemista is Kazinczy-érmes

M. H.

Immár ötvenedik alkalommal rendezték meg a napokban a felsőoktatási intézmények hallgatóinak a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny országos döntőjét, melynek ezúttal Budapesten, a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem adott otthont. Az országos megmérettetésen a hazai s a határon túli egyetemek azon hallgatói vettek részt, akik a helyi fordulók során a legjobbaknak bizonyultak.
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem minden évben két hallgatót kvalifikálhat a megmérettetésre, ezúttal Sulyok Boglárka és Klusovszki Kíra képviselte az intézményt, akik a legmagasabb elismerésben részesültek, Kazinczy-érmet szereztek. Felkészítő tanáruk dr. Jánk István, a magyar nyelvészeti tanszék adjunktusa volt.
A versenykiírásnak megfelelően a résztvevők XX–XXI. századi magyar publicisztikai, esszé- vagy szépprózai szabadon választott szövegek, valamint a zsűri által meghatározott kötelező szöveg értő és kifejező felolvasásával adtak számot felkészültségükről. A magas színvonalú versenyben a zsűri 14 hallgatót díjazott Kazinczy-éremmel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában