Vízmű

2022.05.29. 07:04

Kiderült, mi okozta a csőtörést szombaton az egri Mekcsey utcában

A hiba következtében rövid időn belül közel 500 köbméter ivóvíz folyt el.

HEOL

Csőtörés a Mekcsey utcában

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Mint arról portálunkon is beszámoltunk, csőtörés alakult ki, emiatt nagy mennyiségű ívővíz folyt el szombaton délután Egerben, a Mekcsey utcában.

Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemvezető főmérnöke vasárnap arról tájékoztatta portálunkat, hogy társaságuk diszpécserszolgálata észlelte az Almagyar dombi ivóvíztározómedence ellátási területén történt jelentős vízelfolyást, nyomáscsökkenést, ezzel egyidőben lakossági bejelentések érkeztek a csőtörésről. Mint közölte, a vízmű munkatársai a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a hibás csőszakasz kiszakaszolását, a Petőfi téri vízműgépház üzemi paramétereinek átállítását, a vízkormányzás változtatását.

- A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a Kertész utca - Maklári út - Mekcsey utca felújításához kapcsolódó, egri önkormányzat tulajdonában lévő, víziközmű rekonstrukciók között elvégzett csőbehúzassal felújított és a korábban felújított 400 milliméter átmérőjű csőszakasz összekötésénél keletkezett a hiba. A hiba következtében rövid időn belül közel 500 köbméter ivóvíz folyt el. Munkatársaink a felújításhoz kialakított víztermelési, vízkormányzási módra állították vissza a Petőfi téri vízművet, ezzel biztosítva a térség folyamatos ivóvízellátását - tette hozzá Bárdos Zsolt.

A szakembertől megtudtuk azt is, hogy a rekonstrukciót végző vállalkozó soron kívül, a következő héten elvégzi a hibás csőkötés cseréjét. Ez a munkavégzés nem érinti az ivóvízellátást, nem jár vízhiánnyal, nyomáscsökkenéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában