Aktuális ügyek

2022.05.31. 13:56

Kitiltották az egri városházáról a Fidesz-frakciót

Mirkóczki Ádám is reagált Oroján Sándor megjegyzésére.

M. H.

Orosz Lászlóné és Oroján Sándor/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Fidesz-KDNP egri frakciója aktuális önkormányzati ügyekről tartott sajtótájékoztatót egy belvárosi kávézóban kedden. Oroján Sándor frakcióvezető elmondta, azért ez a helyszín, mert a polgármester, Mirkóczki Ádám kitiltotta őket a városházáról.

– Írásba adta, hogy nem biztosít helyszínt a sajtótájékoztatónknak – tette hozzá.

Ezek után rátért arra, hogy a városban minden fejlesztés csúszik, példaként említette a Vitkovics-ház felújítását, ami eddig még el sem kezdődött.

Orosz Lászlóné a költségvetésről szólt. Mint közölte, van pénzmaradvány, amely nem teljes egészében felhasználható, de vannak források a fejlesztésekre. Kovács Cs. Tamás nehezményezte, hogy a sportszervezetek még mindig nem tudják, hogy mennyi támogatásban részesülnek. Lombeczki Gábor a meghiúsult FesztEger kapcsán kifejtette, bíznak abban, hogy ősszel megvalósulhat a program.

Bitskey István és Kopcsik Lajos kap táblát a sétányon

Juhász Ádám beszámolt arról, hogy az Egri csillagok sétány két újabb névvel bővül, Bitskey Istvánéval és Kopcsik Lajoséval. Kiemelte, az egri elkerülő útról mindenki tájékozódjon és küldjön javaslatot a nyomvonalakról.

Mirkóczki Ádám Oroján Sándor első megjegyzésére reagált

– A Fidesz egri vezetésének már annyira kínos Orojánék hazudozása, s a Fidesz-frakció MSZP-vel és a Momentummal való összeállása, hogy egy ideje a Polgárok Házába sem engedik be őket. Most ismét ennek a menetrend szerinti gátlástalanságnak voltunk tanúi – írta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában