Vizsgálat

2022.05.14. 07:00

Lemondott pozíciójáról az Egererdő Zrt. egri erdészetének vezetője

Az Egererdő Zrt. egy hete vizsgálatot indított a Margit-forrás ügyében.

Sz. M. L.

Szarvaskő/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Információink szerint Nahóczki László, aki két héttel ezelőtt mondott le a település alpolgármesteri tisztségéről az Egererdő Zrt. egri erdészetének vezetői pozíciójából is távozott. Az erdészeti társaság arról adott hírt egy héttel ezelőtt, hogy belső vizsgálatot indít a Margit-forrásnál történtekkel kapcsolatban. 

Most érdeklődésünkre arról tájékoztatott Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető, hogy a belső vizsgálat a hatósági vizsgálatokkal együtt még folyamatban van. 
– Nahóczki László közleményünk kiadása után, május 9-én maga kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését. Az Egri Erdészet vezetését Komáromi Róbert erdőmérnök kollégánk vette át, aki a Felsőtárkányi Erdészet ágazatvezetőjeként eddig is társaságunknál dolgozott – közölte. A fentiekről Nahóczki Lászlónál is érdeklődtünk, ám mindeddig nem érkezett válasz kérdésünkre. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Szarvaskő mellett található forrás vizét egy csőrendszerrel egy magántelken ásott medencékbe vezette valaki, a helyiek szerint az alpolgármester alakított ki pisztrángtelepet ott. Azt követően, hogy erről képek kerültek fel egy helyi Facebook-csoportba, a csövek eltűntek, majd a medencéket is kiürítette valaki. Az esetről az országos sajtó is beszámolt. A csövek egyébként a településen tavaly futó szennyvízberuházásból maradtak meg, s sokáig használatlanul álltak a településen. A hiányuk azonban sokaknak feltűnt. Az ügy kirobbanása előtt, március 25-én teremtésvédelmi nap alkalmából az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola egyik tizedikes osztálya három Szarvaskőhöz közeli forrás környékét is megtisztította, járhatóvá tette az Egererdő útmutatásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában