Pünkösd

2022.05.25. 19:55

Már most kitehetik a megtelt táblát a Heves megyei szállásadók

Jövő hét vége már a pünkösd időszaka, sokan utaznak el, hogy kipihenjék fáradalmaikat. Ilyenkor szinte minden szállás megtelik, így van ez megyénkben is, derült ki körképünkből.

Molnár Helga

Az egerszalóki Saliris csapata is jó forgalomban bizakodva várja a nyarat

Forrás: Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az előfoglalási adatok és a tendenciák alapján a turisztikai ágazat idén már megközelíti a 2019-es év teljesítményét, a szálláshelyek telt házzal üzemeltek a húsvéti hosszú hétvégén, és pünkösdkor is ez várható.

Az idén rekordárbevétel, minden eddigit, az eddigi rekord 2019. évit is meghaladó vendégszám várható a hazai szállodákban. Az összesített turisztikai forgalom az év végéig meghaladhatja a 37 millió vendégéjszakát, ami 25 százalékkal több, mint 2021-ben.

Megnéztük, megyénk szállásadóinál mit várnak a pünkösdtől és az előttünk álló nyári hónapoktól

Virág Tamás egri apartmanos igen jó szezonkezdetről beszélt, a jövő hét végén is telt házzal üzemelnek majd. Elmondta, hogy többnyire belföldi vendégeik lesznek, de érkeznek lengyelek is, a nagy részük családdal jön pihenni a megyeszékhelyre. A kempingjükbe is van néhány foglalás, de oda többeket várnak még. – A júniusi hétvégék már tele vannak, júliusra és augusztusra is gyarapodnak a foglalások – tekintett előre. 

Az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel értékesítési és marketingvezetője is hasonlóan nyilatkozott. Répási Ferenc elmondta, pünkösdre már megteltek, külön extra programmal nem, de változatos ételkínálattal készülnek majd. – Kilencven százalékban magyarok érkeznek hozzánk.

A június is jónak tűnik már, a júliusi foglalásszám viszont egyelőre gyengébb, mint tavaly, mégis bizakodunk – hangsúlyozta.

A megyeszékhelyen kívül a Tisza-tó környéke is népszerű. A poroszlói Herczeg Udvarház huszonöt szobája és négy apartmanja sem lesz üres. Lakatos Lili recepciós azt mondta lapunk érdeklődésére, ezeknek a helyeknek a többségét egy társaság bérelte ki, akikkel már tavaly nyár óta leveleztek. – Ilyen szempontból az idei ünnep különleges, de egyébként sem panaszkodhatunk a pünkösdhétvégékre. Már a húsvéti ünnep is telt házat hozott, ahogy a jövő hétvége is, sőt elkezdenek betelni a hétköznapok is. Most még a június és a július tűnik lazábbnak, vannak még szabad helyek, így volt ez tavaly ilyenkor is. Reménykedünk azonban abban, hogy idén is megtöltik az udvarházat a vendégek – részletezte lapunk kérdésére. 

Kedvelt úti cél a Mátra is, a mátrafüredi Avar Hotelbe sem lehet már a következő hét utolsó napjaira foglalni. A pünkösdi Avarságnak nevezett csomagban a vendégeknek köszöntőital jár, borkóstolóval, szaunafeltöltéssel és több programmal is kedveskednek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában