Természetvédelem

2022.05.16. 18:05

Megismerkedtek a természettel az egri iskolások

A szabadtéri programon nyolc állomást járhattak be.

B. K.

A zöld küllő 2022-ben az év madara lett

Forrás: bnpi.hu

A Madarak és Fák Napja alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei különleges természetismereti napot tartottak az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos tanulóinak. A program szabadtéren zajlott, s az intézmény melletti ligetben és domboldalon nyolc állomást járhattak végig a résztvevők. 

A jeles napon ismerkedhettek a diákok a környék madaraival, köztük az év madarával, a zöld küllővel.

Szó esett a rendezvényen az ott található erdők élő- és állatvilágáról, közelebbről is tanulmányozhatták a fákhoz kötődő lepkéket, bogarakat, valamint az Eger-patakban honos halfajtákat. Bepillanthattak emellett a gubacslakók világába, és az is kiderült, hogy milyen állat a domboldal talajában élő nagyfejű csajkó. 

Az iskolában tanuló gyermekek nagy örömmel kapcsolódtak be a kisebbfajta túrával felérő kalandba, s igazán ügyesen oldották meg a feladatokat, miközben bővültek az ismereteik a közvetlen természeti környezetükről – számolt be lapunkban Szűcs Erzsébet környezeti nevelő, a BNPI hivatalos oldalán.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában