Vizsgálat

2022.05.06. 19:00

Megszólalt az Egererdő a szarvaskői Margit-forrás ügyében, melyben kollégájuk is érintett lehet

A természeti erőforrások kontroll nélküli kihasználása a vizsgálat tárgya.

Sz. M. L.

Szarvaskő/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Vizsgálatot indított az Egererdő Zrt. a Margit-forrás ügyében, ez időre az egri erdészetük vezetését Nahóczki Lászlótól más veszi át. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Szarvaskőben beszámolók, képek és videófelvételek alapján kezdett el terjedni az a hír, hogy alpolgármesterük – aki egyben az erdészet vezetője is –a forrásvizet pisztrángos medencéjébe vezethette.

Nahóczki László időközben lemondott a helyben betöltött tisztségéről, s ugyanekkor, rendkívüli testületi ülésen képviselő-testület is feloszlatta magát. Szarvaskőben három hónapon belül időközi választást tartanak.

A társaság pénteki nyilatkozata szerint, az egri erdészet vezetőjével kapcsolatban felmerült ügyben, az erdőgazdaság a hatályos jogszabályok és belső szabályzatok, utasítások szerint indított belső vizsgálatot.
– Az Egererdő Zrt. továbbra is elkötelezett a természeti értékek megőrzése, az erdők fenntartható kezelése területén. A természet károsítása, a természeti erőforrások kontroll nélküli kihasználása teljességgel összeegyeztethetetlen a társaság működési alapelveivel és a dolgozóktól elvárt szakmai és emberi hozzáállással. Éppen ezért az Egererdő Zrt. a kérdéses ügyet kiemelt figyelemmel vizsgálja, azonnal belső ellenőrzést indított, emellett mindenben együttműködik a vizsgálatban részt vevő egyéb szervezetekkel így a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával is. A vizsgálat időtartamára a terület kezelését végző Egri Erdészet vezetését azonnali hatállyal egy az ügyben nem érintett szakember veszi át – írták. 

Címkék#pisztráng

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában