Pályázat

2022.05.23. 15:19

Megújul a parádi Freskó étterem

Jó hírt kaptak a településen élők, tudtuk meg Mudriczki József polgármestertől. Sikeresen pályázott az önkormányzat a Freskó rendezvényterem megújítására, illetve szálláshelyek kialakítására.

B. K.

Megszépül a parádiak egyik büszkesége

Forrás: Berán Dániel,/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A támogatási kérelemcsomag szakmai és pénzügyi vizsgálata lezárult, a programot a Belügyminisztérium támogatásra érdemesnek értékelte. 

A 280 millió forintból az elkövetkező hónapokban megújulnak a vizesblokkok, a terasz, a külső nyílászárók, mozgáskorlátozott mosdót alakítanak ki a nagyterem mellet, illetve teljes épületgépészeti rekonstrukciót hajthatnak végre. Korszerű, energiatakarékos fűtés- és vízrendszer épülhet ki. Az emeleti részen felújítanak hét szobát és két apartmant, így harmincöt kulturált kereskedelmi szálláshely kiadása válik lehetővé. A fejlesztésnek köszönhetően újabb munkahelyek jönnek létre. 

A Freskó étterem a parádiak nagy rendezvényeinek – esküvők, bálok, kiállítások – legkedveltebb, legszebb helyszíne. Múltjáról érdemes tudni, hogy 1937 tavaszán adták át a kétszázötven személyes vendéglőt és Magyarország akkoriban legnagyobb teraszát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában