Kóstolás

2022.05.18. 16:06

Megválasztották Gyöngyös borát

Az önkormányzat és a Gyöngyösi Hegyközség a hagyományoknak megfelelően idén is megválasztotta Gyöngyös Város Borát, valamint Gyöngyös Város Polgármesterének Borát. A versenyre a Gyöngyösi Hegyközség tagjai 24 itallal neveztek.

K. B. L.

Ez az év a friss és lendületes boroknak kedvezett Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Hiesz György gyöngyösi polgármester a versenyt értékelve elmondta, az egyik kategória a száraz fehérbor, a másik a száraz illatos fehérbor kategóriája volt. A szakmai és társadalmi bírálók végül hat ital közül választották ki a nyerteseket. A döntés értelmében a város bora 2022-ben a Bárdos pincészet Szürkebarátja. A polgármester bora pedig ebben az évben a Nyilas pincészet 2021-es Sauvignon blanc-ja.

 

Holló Ákos a gyöngyösi hegyközség elnöke kiemelte, az országban a mátraaljai térségben van a legnagyobb szürkebarát termőterület, így a város bora egy lendületes, üde savakkal megáldott, friss szürkebarát lett.

– Az illatos kategóriában a Nyilas pincészet még sosem nyert korábban, a 2021-es évjáratú italukkal ez most sikerült nekik. A tavalyi évjárat kedvezett a sauvignon blanc-nak – zárta az értékelést a borász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában