Markhot Ferenc Kórház

2022.05.17. 13:12

Nyitott Szülőszoba programra várták az érdeklődőket az egri kórházban

Kedden ismét várták a kismamákat, érdeklődőket a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti osztályán a Nyitott Szülőszoba programra. Az Összhang Közhasznú Egyesület az idén is megrendezi ugyanis május 15-e és 22-e között az egri Születés Hetét.

HEOL

Forrás: Birinyi Zsófia

A széleskörű programok a párkapcsolati dinamika gyermek, gyermekek megszületése utáni megváltozását járják körbe sokféle oldalról. május 17-én kedden 9 órától a programsorozat részeként a Markhot Ferenc Kórházban a Nyitott Szülőszoba program keretében várták a kismamákat és az érdeklődőket - tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense. 

Többek között a megújult szülészei osztályt mutatták be a kórház orvosai, szülésznői. Az érdeklődőket dr. Hernádi László PhD osztályvezető köszöntötte a felújított gyermekágyas részleg ebédlőjében és dr. Szántó-Holló György szülész-nőgyógyász szakorvos tartott tájékoztatót a  kismamáknak.  

Az elmúlt két évben közel 400 millió forint állami támogatásból a Családbarát Szülészet program keretében teljesen megújult, korszerűvé vált a Markhot Ferenc Kórház szülészete. A  gyermekágyas kórtermeket is felújították,  tizenegy kétágyas, kettő egyágyas kórtermet alakítottak ki vizesblokkokkal és egy négyágyas kórtermet a császármetszéssel szült anyák számára. Egy úgynevezett családi helyiséget is létrehoztak, ahol a családtagok tudnak találkozni a kismamákkal és csecsemőjükkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában