Europe for Citizens

2022.05.20. 17:11

Öt európai várossal kötött megállapodást Gyöngyös

A város a Europe for Citizens pályázatán 185 ezer euró nyert el arra, hogy két éven keresztül tíz rendezvényen át öt másik ország egy-egy városával megalkosson egy olyan együttműködést, egy konzorciumot, ami később közös pályázatokat tud beadni közvetlenül Brüsszelben.

K. B. L.

Összefognak a városok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Az együttműködésben Losonc, Lendva, Kézdivásárhyely, a cseh Melník és a lengyel Lodygowice vesz részt Gyöngyös mellett – mondta el Lénártné Benei Anikó a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztési Kft vezetője.

Andzej Pitera a lengyel Lodygowice polgármestere megfogalmazta azt, hogy szeretnének gazdasági együttműködést is, a jó gyakorlatok eltanulása egymástól sokat jelent majd.

Hiesz György gyöngyösi polgármester elmondta a cél elsősorban egymás kultúráján keresztül megismerni egymást, de azt tervezik, hogy egymás terveit megismerve közvetlen brüsszeli pályázatokon is induljanak, hogy nagyobb térségi problémákat is meg lehessen oldani. Ez a program két éves, szeretnének gazdasági és turisztikai irányba is elmozdulni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában