Önkormányzat

2022.05.04. 20:41

Pályázatok is terítéken voltak a képviselő-testület ülésén Füzesabonyban

Öt napirendi pontot tárgyalt meg a grémium.

S. S.

A polgármester vezetésével ülésezett a testület

Forrás: fuzeshirek.hu

Nagy Csaba vezetésével az elmúlt héten tartotta soros ülését Füzesabony képviselő-testülete. A polgármester a napirendek előtt, szokás szerint, tájékoztatta a testületet a két ülés között végzett munkáról, beszámolt a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. 

Ezt követően öt napirendet tárgyalt meg a grémium. A képviselők egyebek között határoztak három szociális bérlakás építéséről, illetve felújításáról. A projekt egy új építésű és két felújított ingatlant tartalmaz, s befejezéséhez plusz 15 millió forintos növekményre van szükség, a kérelemről most határoztak. Szavaztak arról is, hogy miután a település utolsó – a MÁV tulajdonában lévő – belterületi földútját leaszfaltoztatták, azt tulajdonukba vegyék. 

Döntöttek arról is, hogy a Füzesabony–Szihalom kerékpárút kivitelezőjének nettó 29 millió forintos többlettámogatási igényét befogadják. A vállalkozó gazdasági vis maiorra hivatkozva kér további pénzt a projekt befejezéséhez. A beruházás műszaki ellenőre megalapozottnak tartotta ezt az igényt, ezért az önkormányzat benyújtja azt a projektet finanszírozó Magyar Államkincstárhoz. 

Szó volt az ülésen a labordiagnosztikáról. Ismert, hogy a vállalkozótól az egri Markhot Ferenc kórház vette át annak működtetését. Ennek a keretszabályait határozták meg most a képviselők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában