Bugát Pál Kórház

2022.05.16. 13:28

Pár- és családterápiára nyílik lehetőség a gyöngyösi kórházban

Egészségbiztosítás által finanszírozott formában, ambuláns keretek között elérhető pár-és családterápia lehetőséget kínál a Bugát Pál Kórház.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferensének tájékoztatása szerint azon családok, párok jelentkezését várják, akik élethelyzeti, párkapcsolati elakadással küzdenek, és mindezek megoldásában szeretnének segítséget kérni. A terápia során a fókuszban a családi, párkapcsolati működésmód, illetve ennek erőforrásai és elakadásai állnak. Cél az egy családban élő személyek komfortosabb együttműködése, amihez az esetlegesen meglévő tünetek jobb megértése is hozzásegíti a személyeket. További célkitűzés az elakadások hátterében álló működészavar megismerése, új alternatívák kipróbálása, erőforrások mozgósítása a terapeuták és a család közös munkája által. A terápia során fókuszba kerülhetnek továbbá egyéni tünetek, veszteségélmény és párkapcsolati elakadások is.

A pár- és családterápia lehet önálló terápiás módszer, vagy kombinálható egyéb terápiás formákkal, emellett kiegészítheti az egyéni pszichoterápiát annak különböző fázisaiban. Mindazon páciensek számára ajánlható, akik családban élnek és tünetük, betegségük pszichoterápiával, vagy pszichoterápia és gyógyszeres kezelés együttes kombinációjával gyógyítható.

Az első alkalom egy konzultáció, mely során a szakemberek felmérik a pár családterápiára való motivációt, illetve annak szükségességét. A terápiát Kiss-Kovács Adrienn klinikai szakpszichológus és dr. Kiss Anita pszichiáter, képzésben lévő családterapeuták végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában