Steller Mária Védőnői Díj

2022.05.19. 11:11

Rangos elismerésben részesült Tarnalelesz védőnője

Idén megyénkből Herédi Zoltánné, Tarnalelesz védőnője vehette át a Steller Mária Védőnői Díjat, a szakma rangos elismerését.

B. K.

Herédi Zoltánné s a díj

Forrás: HMH

A díj egy elhivatott, hosszú szakmai pályafutás megkoronázása. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított Steller Mária nevét viselő díjat húsz kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át a napokban Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián. 

Beneda Attila, a Miniszterelnökség családpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt hangoztatta, hogy a védőnői hálózat szerves részét képezi a társadalomnak, amely nélkül nem is boldogulnának a családok, ezért a védőnők a “magyar nemzet ékességei”. 

A 2020-ban alapított kitüntetést minden megyéből és a fővárosból egy védőnő kaphatja meg, évente egy alkalommal. A díj célja a területi védőnők kiemelkedő szakmai munkájának és elhivatottságának elismerése, különösen a három év alatti gyermekes családok támogatásában, s a társadalom figyelmét is felhívják ezzel az áldozatos munkájukra. 

A zsűri több szempontot is értékelt az elismerés odaítéléskor. Megnézték, hogyan valósul meg a védőnői gondozás, a családlátogatás, illetve a tanácsadás keretében miként segítenek az anyáknak az optimális, ideális csecsemőtáplálásban, a hat hónapos korig tartó igény szerinti kizárólagos szoptatás ösztönzésében. Emellett az is szempont volt, hogyan valósítják meg az életkorhoz kötött kötelező védőnői szűrővizsgálatokat. A gyermeket ellátó háziorvossal és gyermekjóléti szolgálattal tartott jó kapcsolat is feltétel volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában