Virágosítás

2022.05.24. 07:33

Színpompás hatvani utcák és terek

Miután beköszöntött az igazi napos, nyarat idéző időjárás, eljött az ideje annak, hogy elültessék az egynyári virágokat a hatvani közterületeken. A zöldterületfejlesztés- és fenntartás, valamint a város virágosítása a Hatvanban élők és az odalátogatók számára is fontos. Ezt nemrég a közösségi költségvetés kapcsán végzett közvélemény-kutatás is alátámasztotta.

K. B. L.

Minden évben új egynyári növények díszítik a tereket

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Jelenleg az egynyári virágok ültetése zajlik közel két és fél ezer négyzetméteren, ahol kollégáink 45 ezer virágpalántát helyeznek ki, melyek élénk színükkel, levelükkel díszítik a közterületet. A virágültetés után helyezik majd ki a növényládákat. Virágoszlopok, virághidak, virágtornyok, virággömbök mellett a villanyoszlopokat cserepes muskátlik díszítik hamarosan a város forgalmasabb utcáin és terein – fogalmazott Gulyás Katalin főkertész. 

Az egynyári virágok ültetése feltehetően ezen a héten befejeződik, de a munka ezzel még nem ér véget, hiszen ezután kezdődik az egész nyáron át tartó gondozásuk, folyamatos locsolás és táp­oldatozás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában